Sangeren Sibeth Hoff
SangerARTIST

KONTAKT SIBETH HOFF | TLF: 95205502 | E-POST: HOFF@SIBETH.NO | WWW.SIBETH.NO

SIBETH HOFF | TLF: 95205502 | HOFF@SIBETH.NO | WWW.SIBETH.NO

Sibeth Hoff ”Skipper Skuteløs”

Skipper Skuteløs er prosjektet musikeren og komponisten Ståle Hoff aldri rakk å gjennomføre. Ståle var musiker og sønn av visekunstneren Trygve Hoff, han turnerte med faren fra han var 14 år gammel.

 

I 1997 fikk han diagnosen MS, tretten år senere døde han av sykdommen bare 47 år gammel.

Det var sommer og året var 2010.

Ståle Hoff etterlot seg mye, blant annet sitt musikalske hjertebarn ”skipper skuteløs” som han hadde jobbet med i en årrekke men aldri rakk å gjøre ferdig. I all den tiden Ståle jobbet med materialet var lillesøster Sibeth hans musikalske sparringspartner, hun fikk stadig nye versjoner av låtene og ga hele tiden tilbakemeldinger på endringene han gjorde. Ståle hadde vært syk i ti år, han kunne hverken snakke, spise eller røre seg da Sibeth i 2007 bestemte seg for å hedre sin bror ved å ferdigstille ”Skipper Skuteløs”. Hun skulle samle musikere, etter beste evne finslipe låtene tilpasset sitt eget musikalske uttrykk, sette sammen albumet og gi det ut på CD.

Det har gått nesten fem år siden Sibeth startet arbeidet når hun våren 2012 endelig er

klar med albumet ”SKIPPER SKUTELØS”

Skipper Skuteløs

Dette er så mye mer enn bare en plateutgivelse. Det har vært en lang og emosjonell reise, på mye godt, litt vondt og masse glede. Jeg føler at brikkene til slutt har falt på plass når jeg nå sitter med Ståles Skipper Skuteløs i fanget. Jeg håper og tror Ståle ville vært både fornøyd og stolt.

Sibeth Hoff vokste opp omringet av musikk som barn av trubaduren og kulturarbeideren Trygve Hoff; men valgte å utdanne seg til skuespiller for å finne sin egen identitet på en annen arena.

 

Hun gikk på Teaterskolen

Welsh College of Music and drama i Wales (1989-1992) hvor hun bla mottok skuespillerprisen ”Best achiever”. De neste fem årene jobbet hun som frilanser ved div teaterkompanier i Birmingham og London, hun turnerte hele Storbritannia med Shakespeare og spilte blant annet for Royal Court YPT.

 

På den Norske scenen har hun gjort 66 forestillinger på Oslo Nye Teater som en av kalenderpikene i knallsuksessen ”Kalenderpikene”.

Hun har turnert med konsertforestillingen ”Hoff ubarbert” hvor hun hedret sin far Trygve Hoff, denne forestillingen ble året etter satt opp på Det Norske Teateret som 20 års markering  for visekunstnerens død. Sibeth har gjort sine bidrag i norsk film og medvirket i norske TV serier, spilt i forestillingen ”Absolutt mamma” med bla Wenche Kvamme og Brit Elisabeth Haagensli, sunget duett med Bjørn Peder Johansen på Trygve Hoffs ”Vise til trøst for oss aille” og Turnert sør Norge med konserten ”Sibeth synger Hoff” med tolkninger av far Trygve og bror Ståle Hoff.

 

Hun har vendt tilbake til opphavet og musikken og gitt ut sin første plate; «Skipper Skuteløs»

Tekstboks: Ståle Hoff

HOFF ubarbert

Tida var moden for å bringe pappas musikalske og tekstlige univers ut igjen. Både til de som hadde vokst opp med ham, og de som kanskje ikke kjente ham. Derfor hadde vi oppdatert arrangementene.

Trygve Hoffs datter.

 

På de nordnorske festspillene i Harstad sang og

snakket Sibeth Hoff – og skuespillerkollegene

Janne Langaas og Duc Mai The – seg gjennom

«Hoff ubarbert». De seks forestillingene ble utsolgt

lenge før festspillene startet.

Sibeth Hoff Musikk arkiv

Sibeth synger Hoff

I "Sibeth synger Hoff” framføres tre blad Hoff: låtene til far Trygve, bror Ståle og Sibeths egne i skjønn forening. Ingen store og kompliserte arrangementer preger denne konserten. Det handler om kjærlighet, savn, himmel og hav - formidlet med varme, humor og nærhet.

Sibeth har hatt med seg to musikervarianter; Emma Rowena Hansen på piano eller Ole Kristian Wetten på bass og Rune Jensen på piano.

Emma Rowena Hansen - piano

er utdannet klassisk pianist ved Trøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Hun har jobbet som frilans pianist i en rekke år – både innen klassisk musikk og andre genre.

Hun var med å starte Opera-trioen ”Opera i Tiden” som var banebrytende mht å spre ”opera til folket” da de startet opp i 2001. Siden har hun også medvirket i Nicolay Lange-Nielsens forestilling ”Ulv og Engel – et møte med Leonard Cohen” som har turnert landet rundt siden premieren i Stavern i 2008. Samarbeidet med Sibeth Hoff startet høsten 2009 med forestillingen ”Perler på en snor” sammen med Kari Hoff.

 

OK WETTEN - bass og elektronikk

er bl.a. bassist for Elvira Nikolaisen, og har spilt på alle hennes utgivelser.Spilte bass og laget arrangementene på ”Hoff Ubarbert”. Har turnert med Rikskonsertene og jobbet ved Det Norske Teatret i forskjellige sammenhenger, sist i forestillingen Køntrilåvv.  I tillegg har han gjort flere plateinnspillinger.

 

RUNE JENSEN - gitarer/tangenter            

reiste som musiker med Trygve Hoff/Tidens Arv i 5 år, og med Ståle Hoff/Blåmenn i 5 år.

Har jobbet med bl.a. Claudia Scott, Hilde Heltberg, Sissel Kyrkjebø, Torhild Sivertsen.

Lager tekster og musikk til "Jensengruppen".

Fikk to låter fra debutplata "Norsk Statsburger"(2005) A-listet på NRKP1. 15 uker på Norsktoppen med "Lille Johannes". Medlem av Notodden Bluesband i 10 år.

WEBDESIGN TPCONSULT AS

Hør smakebiter av plata her

facebookSpotifyiTunesSoundcloud